Powermeter

11.02.2009 16:32

Dacă nu poţi măsura, nu poţi îmbunătăţi. - Lordul Kelvin

În caz că nu ştiaţi sunt un împătimit Google. În contul meu pe google apar:

 

AdSense
Alerte
Analytics
Blogger

Picasa Web Albums

Calendar
Creator de Pagini
Docs
FeedBurner

Reader
Site-uri

Gmail
Hărţi
iGoogle
Istoric Web

Talk
Unelte pentru webmaster

 

Multe din aceste aplicaţii le folosesc foarte des. La fel de probabil o voi folosi şi pe cea pe care Google o va lansa:

Google Powermeter

Ideea generală a acestui proiect este să vezi în timp real cât curent electric consumi , iar astfel vei fi mai atent la consumul de curent. Poţi să contorizezi cât de mult te costă să laşi monitorul în stand-by o zi sau  vei constata că ar cam fi cazul să schimbi frigiderul ăla vechi pe care îl ai pentru ca mănâncă mult curent şi nu se îngraşă decât factura la electricitate.
Google apreciază că se poate economisi între 5 şi 15 % din factura curentă dacă eşti mai atent cât consumi. Powermeter se adresează consumatorilor casnici dornici de economisire a facturii la electricitate şi a diminuării emisiilor de CO2 în atmosferă.

 

   

Există contoare  speciale care pot măsura fluxurile de curent electric. Google nu vrea decât să implementeze acest lucru la scară mare. Va trebui ca parteneri să aibă regiile de electricitate. Rolul Google va fi acela de a prezenta informaţiile în timp (aproape) real pe un iGoogle eco gadget.
Cu siguranţă acest Powermeter va fi disponibil doar în SUA, dar după cât de repede lucrează gigantul google nu cred că va lua mult timp până va fi world wide.
Oricum Google nu se dezminte şi va face totul gratis. Gratis şi ecologic.
Adversarul Google, Microsoft, va lansa şi el o aplicaţie Energy Management Software dar mai complexă adresată consumatorilor mari.

Acesta să sperăm că este primul pas către o tehnologie care va permite pe lângă măsurarea energiei şi posibilitatea de a acţiona asupra consumatoarelor de energie tot prin intermediul internetului. Astfel puteţi verifica dacă aţi uitat lumina aprinsă acasă şi dacă da s-o puteţi stinge de pe internet.

Publicat de Teluric Master