Troc de suflete

26.01.2009 08:55

"Dragostea trece prin stomac". Oooo da! Mai degrabă aş spune că ignoranţa trece mai des.

Povestea e veche, pentru cei mai mulţi prea plictisitoare, lipsită de sens.

De mici suntem îndoctrinaţi că trebuie să mâncăm "cărniţă" ca să ne facem mari şi frumoşi. E perfect normal acest comportament până îţi dai seama de unde provine carnea şi, dacă faci un exerciţiu de imaginaţie, procesul de măcelărire al animalelor în abatoare, finanţat cu complicitate de masele de oameni hămesiţi.

Interesele noastre meschine ne fac să tolerăm ca animalele să fie închise în grădini zoologice, caii să fie biciuiţi până la moarte la căruţă, vacă să fie dusă la abator când nu mai "produce" destul lapte.

Animalele au ajuns pentru mulţi doar o marfă, sunt chinuite, mutilate şi ucise pentru distracţie, mâncare, haine din piele şi blană, pantofi, pentru experimente de o cruzime inimaginabilă şi lista ar putea continua.

Doar pentru că noi, oamenii, avem capacitatea de a comunica prin vorbire articulată nu ne face cu nimic superiori animalelor. Şi animalele simt durerea, dar mai ales simt ura şi dispreţul cu care le tratăm. În plus, ele au capacitatea de a ne fi recunoscătoare şi de a ne face viaţa mai frumoasă.

De fiecare dată când comanzi sau găteşti un peşte, un pui, o friptură sau un cotlet iei decizia de a ucide. Moartea lor trece în noi, prin fluviul de sânge şi agresivitate. Violenţa cu care sunt ucise se "cimentează" inconştient în noi, creând ritualuri "sacre" de hăcuire a porcilor (Crăciun) şi a mieilor (Paşti).

Sunt convins că aceste obiceiuri de consum şi folosire a animalelor se vor schimba. O asemenea încercare s-a realizat printr-un documentar foarte impresionant, "Earthlings". Îl puteţi viziona mai jos.

Va veni o vreme în care urmaşii noştrii vor vorbi îngroziţi despre strămoşii lor, care masacrau animalele, din vârful lanţului trofic, excitaţi de superioritatea lor.

Între iubirea purtată unui animal şi cea purtată unui om nu e nici o diferen? Ă. E necondiţionată.

"Nothing will benefit health or increase chances of survival on Earth aş the evolution to a vegetarian diet." Albert Einstein

 

Publicat de Teluric Brother